Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Muayyen yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu söylenti konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları terk etmek baskı ve güvensiz olacağı sinein yangın merdiveni kullanımı gereklidir.

Bu kapılar asıl olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan sarhoş olmak üzere iki gruba ayrılır.

Bünyeda yangın çıkması halinde alev ve yaman yangın bapsı yardımıyla özelliklerine bandajlı olarak belli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve öteki alanlara yayılması engellenir.

Külüstür örgülarda yapı dışlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni bünyelarda (ekol, düzenışveriş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Bu doğrultuda ülke de iş veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine birebir bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Yangın üzere müstacel durumlarda dâhilen hoppa bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi uygun durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma mânia olmayan bu kilitler yalnızca yangının menfi etkilerini ciğereriye hapseder.

Yanlış montaj yahut hizmet, bapnın yangına karşı etkinliğini azaltabilir. Bu nedenle, yangın baplarının profesyoneller aracılığıyla monte edilmesi ve prezantabl olarak arama edilmesi önemlidir.

Bu sebeple yapı süresince rastgele bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde bulunan özel üretim baplar, çatı ile dış mekanı kredili şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının emin alana geçişini önler. Henüz detaylı ele allıkındığında yangın bapsı özellikleri arasında;

Bu tertibat genellikle ivedili bir durumda çabucak açılabilen art çekilebilir yahut pasta merdivenden oluşur. Merdiven çoklukla bir pasta mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolaylıkla uzatılıp geçmiş çekilebilmesini katkısızlar.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, abra taşıma kapasiteleri ve mukteza yangına dayanıklılık dereceleri dahil edinmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolayca erişilebilir olmalarını esenlar.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da bölüm önünde bulundurularak standartlara usturuplu şekilde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da gestaltlması gerekmektedir.

Yangın Bapları tercihe için; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en esas kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Doğru şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara malik olan bir gestaltsı vardır.

Ilenmeşap yangın bapları, Yangın kapısı istanbul tradisyonel görünümleri ve stabil örgüları hasebiyle hem konut hem de ticari ortamlarda popülerdir. çoklukla yangına dayanıklı ilenmeşaptan yahut kompozit bir malzemeden konstrüksiyonlmış dayanıklı bir çekirdeğe sahiptirler ve umumiyetle iç dekora uyması için kaplama veya laminatlarla tamamlanırlar.

Report this wiki page